27/10 -08

512643, facit vi aldrig glömmer


Detta är en blogg skriven av Sandra och Jennie. Den kommer att handla om vårt gemensamma liv (vi vet att det verkar lite dumt men det är inte som det låter). Den kommer att handla om vår historia, vår vänskap genom dessa 18 år. Det är en blogg för att minnas, en blogg skriven endast för vår egen skull.


Första gången vi träffades har vi förträngt men det var när vi började lekis. Vi blev dock inte kompisar då utan var tillräckligt smarta och hade andra vänner. Jennie var bla. kompis med Johanna, nu även kallad Joppa, som kom att spela en stor roll i allas våra liv medan Sandra var en riktigt jävla player.


Första gemensamma minne vi har är från fritids. Redan på den tiden var vi lika dryga som vi är nu. Vi minns att vi gjort det till en vana att, när det var dags för mellanmål, ligga kvar i soffan bara för att fröknarna skulle säga: "-Kom igen".

Vi tolkade detta ordagrant och sa att vi var tvungna att gå hem för att kunna "komma igen".  Vi gömde oss sedan i ca.10 minuter för att sedan komma tillbaka och säga att vi varit hemma och vänt. Detta upprepades tills fröknarna lärt sig att aldrig säga :"-Kom igen".


Vi var fortfarande så pass smarta att vi inte umgicks på fritiden. Jennie var fortfarande med dåvarande Johanna medan Sandra var med de tuffa tjejerna som killarna stod och köade till. Sandra fick dock aldrig någon av killarna utan fick nöja sig med tje... nej, vi skojar bara.


Det var någon gång i början av mellanstadiet som vi tappade vårt förstånd och började umgås med varandra. Det här bådade inte gott för samhället. Kanske hade vi här fortfarande chansen att bli normala men ödet ville annorlunda. Vi blev mobbare och mobbade ut dåvarande Johanna i skolan men Jennie umgicks fortfarande delvis med henne på fritiden.

Vi var elaka små ungjävlar som bland annat passade på att gömma oss för dåvarande Johanna när hon klappade hundar osv.


Under vår tid som mobbare har vi dock många fina minnen. Tex. när vi fuskade på engelskan (det är lugnt, vi TOG kvarsittning), uppfinnandet av ordet "Schlärna", storbråk med lärarna, lekte hide and seek med lärarna fast de inte visste om det, klagande hos rektorn på både lärare och snesyende symaskiner. Avslutar mobbningstiden med ett fint minne:


Sandra slänger av vana upp ena benet och tänker åka på räcket nedför trappen, vilket är totalt förbjudet. Hon har dock missat den lilla detaljen att vi har sällskap med läraren.

Läraren: -Och vad tänker du göra?

Jennie snabbt: -Hon tänkte bara knyta skorna.

(denna gången fick vi inte ens skäll)


Det hände även några få bra saker under denna tid, vi var inte elaka varje dag. Vi spelade oskyldig 21: basket, startade sångkarriär i Radio Matchs studio och vann en vänskapslåtskrivartävling (observera ordet vänskap).


Radio Match, Radio Match

Ni e bäst, ni e bäst

Spelar bra musik, spelar bra musik

Ding, ding, dong

Ding, ding, dong


Livet går vidare upp till Flahultskolan. Eftersom vi hamnade i samma klass och bodde ungefär på samma ställe som dåvarande Johanna var vi i stort sätt tvungna att ta sällskap med henne till skolan. Vi mognade och slutade mobbas och detta ledde till vänskap.


Första året på flahult gick inte gullet på skolan. Ärligt talat existerade inte gullet i våra huvuden. Denna ängel hade ännu inte dykt upp i våra liv. Vi tillbringade istället dagarna med att låsa in Sandra i skåp (ni skulle sett Jonas min när han öppnade sitt skåp efter att vi lämnat tillbaka nyckeln), flyga med gitarr, spela pingis och sortera kortlekar i myset och massa annat oskyldigt.


Andra året på flahult blev vi ovänner. Vi praktiskt taget hatade varandra. Nej, så farligt var det ju inte. Men vi slutade umgås på fritiden. Sandra hade för mycket att göra, och började umgås med sina vänner inom sporten. På grund av detta har vi inget kul att berätta om detta år, förutom en väldigt viktig sak i våra liv. Vi konfirmerade oss, och träffade två andra ganska bra människor, Elin och Mickan.


Tredje året på flahult tappade vi dock ännu en gång vårt förstånd och hittade tillbaka till varandra. Vi skaffade oss en fiende men hittade även en ängel, vår alldeles egna lilla gullet. Rasterna bestod nu av gulletletande och syobesök. Vi trodde självklart att vi var bäst i världen på matte och kunde tillbringa lektionerna hos vår underbara lilla Syo, det visade sig att detta stämde. Skämt och sido men MVG fick vi ju, även om vi blev 3000 kronor fattigare.

Andra kul saker som hände under vårt sista högstadieår var tårtkalas hos Syon, en timmes sittande på en sandlåda bara för att se om vi klarade av det (kallt som fan var det), slagsmål och skönsång inför gullet, hälsning på gullet, filminspelning framför gullet, smygfotande av gullet, gullet, gullet, gullet osv.


Efter dessa år tillsammans skiljdes vi åt och började på olika skolor. Det var en lite jobbig tid för "De Stolta Töntarna" i början, med en hel del bråk och tjurande som kvällen hos Joppa då vi tjurade ihop totalt över att vi hade olika åsikter om huruvida vi skulle hyra film, eller kolla på en vi hade. Det slutade med att vi jätte tjuriga begav oss till VIP. När vi kommit en bit på väg slängde någon ur sig:" -Varför är du så tjurig för?". Vilket resulterade i ett stort gråtkalas. Tre minuter senare var alla åter på ett bra humör och som vanligt hyrde vi en jätte dålig film.

Under vår "bråktid" hade vi även ett minnesvärt bråk på bussen på väg till skolan. Under hela den tjugo minuters långa bussfärden hade vi en högljudd diskussion. Det var inte förens Sandra gick av bussen som vi märkte att alla på den fullsatta bussen satt knäpptysta och bara tittade på oss. Sandra hoppade av utan att ens säga "Hej då".


Det har nu gått lite mer än två år sen vi började gymnasiet och vår vänskap har klarat även de värsta stormarna. Något viktigt vi lärt oss under dessa år är att tiderna förändras och så också vi. Hur mycket vi än önskar det så kan inte gårdagen levas om igen, och ser man tillbaka på våra liv så spelar alla dessa år sin egna viktiga roll.


Förhoppningsvis kommer vårt förstånd aldrig åter och vi fortsätter att vara vänner tills döden skiljer oss åt. Kanske blir det inte så, men något som alltid består är denna blogg.

/Sandra och Jennie


23/10 -08

Kalle ankan min tycker om att ha skoj, man får ha tålamod, oj oj oj!

Hade sista provet innan lovet idag. Mycket skönt att det är över. Nu har jag bara en lektion kvar och sen har jag lov! :D Börjar kl 9.35 imon och slutar 10.55, härligt! Sen ska jag till pappa och träna eftersom jag inte tränade idag. Pappa ville ju se HV :P sen ska jag på bio med Emma imon. Gav ju henne biobiljetter till High School Musical 3 när hon fyllde år. På kvällen blir det 18 årsfest hos Sara :) trevligt värre!

Vad ska man klä ut sig till på Halloween?
- En död Kalle Anka, funkar det?

Jag har aldrig något intressant att komma med här har jag märkt. Det blir bara massa bloggar om "det här har hänt" och "det här kommer hända". Jag hoppas att det snart kommer en mer intressant och rolig blogg. Jag och jennie har ju börjar på en blogg om typ våran vänskap eller hur det nu var. Kanske kan få klart den på lovet :)

Nu börjar klockan närma sig tolv och jag ska väl gå coh lägga mig. måste ju trots allt gå upp vid halv nio imon :P

Emil<3

/ Sandra (som längtar till lovet)

19/10 -08

Jag har tillbringat största delen av helgen i Vaggeryd. I fredags tittade jag, Emil och Jc på "superbad" mycket rolig film! :D i lördags så sov jag och Emil länge länge. Sen tog vi tåget hem till niklas för att börja förfesta, men jag höll mig nykter. Orkade inte dricka nått. Drog till 8 glas men det var ganska segt där så vi gick till stationen och var där i en timme ist och väntade på bussen.. Jc stod för underhållningen. När bussen kom bar det av till vaggeryd igen. Trevlig kväll!


 



  / Sandra (som ska sova nu)

13/10 -09

F=BIl, V= E/Q, Q=CU, E=QU/2, B=2*10^-7 * I/a, F=2*10^-7 * I^2l/a    Fysik B= DÖDEN!

Fysik prov imon, håll tummarna för mig. Jag behöver en massa tur!

Helgen har varit bra, som de flesta helgerna ;) Var på Centrum i fredags med massa folk! Trevligt trevligt ;) I lördags var jag trött, var med Emil hela dagen. Var hemma hos honom i Vaggeryd. tittade på fotbollen och kollade runt massa på youtube :P hihi :)

Jag hatar verkligen skolan just nu. Finns ingenting som är kul där just nu. Fysiken är tråkig och svår, matten likaså. svenskan håller vi på med realismen - skitsurt. historia & religion vet jag inte vad vi gör :P kemin är jättetråkig för det är bara massa teori och uppgifter hela tiden! konstigt nog är faktiskt samhällskunskapen roligast just nu :O yogan är ju riktigt kul också ;) haha *not* xD

ska väl gå och lägga mig nu och läsa lite i fysikboken innan jag somnar... ska börja "på riktigt" med vårat projektarbete imon på förmiddagen. Ska bli intressant :P sen e det bara provet sen slutar jag! Imon eftermiddag ska jag bara ta det lugnt och inte göra ett skit.

Cirka 240 dagar kvar till studenten. -Håll ut! ;)

gonatt!

/Sandra (som vissa dagar ångrar starkt att hon valde natur)

6/10 -08

Hipp hipp hurra på din födelsedag!

Min kära lillasyster fyller tio idag, grattis till henne :D hon fick ett singstar och jag blev nästan lika glad som henne :P haha

Helgen har varit bra. i fredags var det lite segt men jag tittade på idol och lekte lite med emma :P i lördags firade vi morfar som fyllt 75. Det var mycket trevligt, som alltid med mina kusiner ;) haha

ännu en nykter helg för min del ;) lite stolt faktiskt... men nästa helg blir det supa!

TAGGA FREDAG!

/ Sandra (som saknar sin Emil)

RSS 2.0